ΑΡΘΡΑ

________________________________________________________

Η Ελλάδα στη λίστα χωρών προορισμού 
Αποδημίας και Μετανάστευσης

Η Ελλάδα τρίτη από το τέλος στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς χώρες για αποδημία και μετανάστευση. Αυτό έδειξε έρευνα που διεξήχθει τον Ιούνιο του 2014, κατά την οποία 14.000 απόδημοι από 160 χώρες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη διαβίωσή τους στις νέες χώρες εγκατάστασής τους.

________________________________________________________Τίποτα δεν είναι άχρηστο!
Τέχνη από ξαναχρησιμοποιημένα υλικά

Τίποτα δεν είναι άχρηστο αν αντιμετωπισθεί με την κατάλληλη δημιουργικότητα και φαντασία.

Πηγή TV Πρόγραμμα: Διαβάστε το Άρθρο >>>


________________________________________________________

H Tεχνολογία Γραμμής Τέρματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 στην Βραζιλία.
Σε τί χρησιμεύει; Πώς λειτουργεί;
Διαβάστε το Άρθρο >>>
________________________________________________________

Στη σκιά του Dubai – Η ανάπλαση του Ελληνικού

Η αφορμή για να γραφτεί αυτό το άρθρο ήταν το βίντεο της LAMDA Development HELLINIKON PROJECT: A new era - A new living standard που στην ελληνική μετάφραση του τίτλου προστίθεται το "...για την Ελλάδα" αποκαλύπτοντας από την αρχή τις προπογανδιστικές του προθέσεις (ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μια νέα εποχή για την Ελλάδα - Ένας νέος τρόπος να ζεις). Στο διάρκειας 2:42 βίντεο παρελαύνουν η Ακρόπολη, οι Εύζωνοι, οι παραλίες και τα ηλιοβασιλέματα, οι γνωστές δηλαδή εικόνες που έχουν μετατρέψει από καιρό το "Λίκνον του Πολιτισμού" σε τουριστικό γραφείο. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι σύγχρονες υποδομές, κληρονομιά κυρίως των Ολυμπιακών Αγώνων, που έφεραν τη γνωστή "ευμάρεια" στον τόπο, όπως είχαν υποσχεθεί τότε τα ανάλογα βίντεο. Τέλος, εμφανίζονται ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του μελλοντικού Ελληνικού, με ουρανοξύστες, ξενοδοχεία, μαρίνες, εστιατόρια, ενυδρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, λίμνες και... και... και... " Ένα όραμα για ένα νέο τρόπο ζωής!" όπως υπόσχεται αγγλόφωνα και ηδονιστικά ο αφηγητής - με ελληνικούς υπότιτλους για τους ιθαγενείς. Όλα παραπέμπουν σε ένα ελληνικό Dubai!       Διαβάστε το Άρθρο >>>

________________________________________________________

''FUKUSHIMA''

Fukushima αγάπη μου!
Εικοσιπέντε χρόνια μετά το καταστροφικό ατύχημα στο «...κακοσυντηρημένο, αφερέγγυο, ύποπτο σοβιετικό...» πυρηνικό εγοστάσιο του Chernobyl στην Ουκρανία (1986), η τραγωδία στο υ π ε ρ σ ύ γ χ ρ ο ν ο αδελφάκι του στη Fukushima της Ιαπωνίας μετά το σεισμό των 9 ρίχτερ και το τσουνάμι που τον ακολούθησε, έρχεται να μας ξυπνήσει από το γλυκό όνειρο της ασφαλούς υψηλής τεχνολογίας που την απολαμβάνουμε σαν σε διαφήμιση, χαλαροί στα living room μας.  Διαβάστε το άρθρο >>>

________________________________________________________

ΑΡΘΡΑ από το e-mobiles
Άρθρα, κείμενα, υποδείξεις και στατιστικές  για τo Κινητό Τηλέφωνο, την Κινητή Τηλεφωνία, τα Μέσα  Κοινωνικής Δικτύωσης, το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό.
Η Apple παρουσιάζει:

ΑΡΘΡΑ: ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Διαλέγοντας κινητό τηλέφωνο Smartphone - Το λειτουργικό σύστημα
Τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα Smartphones. Πλεονεκτήματα, αδυναμίες και τα κινητά τηλέφωνα που τα χρησιμοποιούν.
Διαλέγοντας κινητό τηλέφωνο Smartphone - Η συσκευή
Τί να προσέξουμε διαλέγοντας τη συσκευή για το νέο μας κινητό τηλέφωνο Smartphone.
10 σημεία που ελέγχουμε όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο κινητό τηλέφωνο
Σημαντικά σημεία της συσκευής και του λογισμικού που πρέπει να ελέγξουμε αν αποφασίσουμε να αγοράσουμε μεταχειρισμένο κινητό τηλέφωνο.
Φόρτιση και εξοικονόμηση μπαταρίας στο κινητό τηλέφωνο
Συστάσεις και υποδείξεις για τη σωστή φόρτιση της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου και την επιμήκυνση της διάρκειας λειτουργίας του ανά φόρτιση.
Το χρηματικό ποσό που μπορούν να διαθέσουν οι περισσότεροι καταναλωτές για ηλεκτρονικές συσκευές (smartphone, tablet, laptop, desktop) εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι περιορισμένο. Ας αναρωτηθούμε...
Στήν εποχή μας, που τα γεγονότα και οι εξελίξεις είναι αδύνατον να γίνουν αντιληπτά εμπειρικά, οι αριθμοί ίσως μπορούν να δώσουν μία εικόνα σαφέστερη από τα κείμενα και τις συζητήσεις.
Είναι επικίνδυνη η οδήγηση με παράλληλη χρήση του κινητού τηλεφώνου; Είναι παράνομη; Τί προβλέπει ο Νόμος;
Οι τεχνολογικές εξελίξεις έδωσαν λύσεις σε πολλά προβλήματα του ανθρώπινου είδους, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα καινούρια προβλήματα. Το κινητό τηλέφωνο δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση.
Black Screen of Death – Η Μαύρη Οθόνη του Θανάτου
Δεν θα αναφερθούμε σε reset, reboot, Ctrl+Alt+Delete και πάτημα του sleep και του home ταυτόχρονα για 10 δευτερόλεπτα, αλλά θα πούμε λίγα λόγια για τη Μαύρη Οθόνη του Θανάτου, The Black Screen of Death, που εμφανίζεται μέσα στο μυαλό μας μόλις αντικρίσουμε την αντίστοιχη της συσκευής μας.
Boeing Black smartphone - Το κινητό των μυστικών πρακτόρων
Η Boeing που ήδη παρέχει ασφαλείς επικοινωνίες για τους υπαλλήλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, κατασκεύασε το Black smartphone - Το κινητό των μυστικών πρακτόρων.


ΑΡΘΡΑ: ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), όπως το Facebook, το Twitter, το Youtube ή το Pinterest, αποτελούν τους "δρόμους", τις "πλατείες", τις "αίθουσες" και τα "δωμάτια" του Κυβερνοχώρου αλλά η αίσθηση του δημόσιου χώρου που μας δημιουργούν  είναι ψευδής.
Kαφενείο το "Facebook"
Το Facebook είναι χωρίς αμφιβολία το δημοφιλέστερο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης παγκοσμίως. Στην Ελλάδα όμως η κυριαρχία του είναι συντριπτική.
Κινητό Τηλέφωνο - Κινητό Ίντερνετ ή Τί κοινό έχουν οι Έλληνες με τους Κινέζους
Go Mobile: Οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, το Κινητό Τηλέφωνο και το Κινητό Ίντερνετ. Οι στατιστικές της Google αποκαλύπτουν την καθημερινότητά μας και σχεδιάζουν το εθνικό μας προφίλ.
Παγκόσμιος Πόλεμος στο Διαδίκτυο
Οι πόλεμοι έχουν πάντα οικονομικά κίνητρα. Το Ίντερνετ αποτελεί ένα χώρο παγκόσμιων οικονομικών συγκρούσεων και όχι μόνο.
Διαδίκτυο και Παγκόσμιος Ιστός: Άσπρο, Μαύρο και Γκρίζες Ζώνες
Το Διαδίκτυο και ο Παγκόσμιος Ιστός που πριν από μερικές δεκαετίες αποτελούσαν μέρος των οραματισμών μερικών πρωτοπόρων, είναι πλέον μια απαραίτητη υποδομή και λειτουργία. Τί συμβαίνει όμως με το περιεχόμενο αυτού του ηλεκτρονικού "δούναι και λαβείν";
Δωρεάν στο διαδίκτυο
Στο διαδίκτυο υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ιστοτόπων που προσφέρουν δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες. Πως μπορούμε να βρούμε και να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες μέσα στον γεμάτο παγίδες λαβύρινθο του Ίντερνετ;
Πώς να ελέγξουμε την αξιοπιστία ενός ιστοτόπου;
Είναι απολύτως απαραίτητο, όταν επισκεπτόμαστε έναν ιστότοπο για πρώτη φορα, να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις (απάτη, ιούς, spam, malware κ.λπ.).
________________________________________________________